Seizoensafsluiting selectie 6 juli 2018

Half juni bleek ineens dat het jaarlijks terugkerende eindfeest voor de selectieleden nog niet ingepland stond. Toen bij het zoeken naar een geschikte datum bleek dat de weekenddagen in de komende maand bij veel mensen behoorlijk volgepland waren, werd geopperd of het niet mogelijk was deze festiviteit eens op vrijdagavond plaats te laten vinden. Geen gek idee, tenslotte zijn er veel turners en turnsters die op vrijdagmiddag trainen en dus al aanwezig. Besloten werd de trainingen een uurtje eerder te laten eindigen, zodat het feest nog een beetje op tijd zou kunnen beginnen.

Op vrijdag 6 juli werd er vanaf 16 uur ‘achter de schermen’ in Time Out door een zeer gedreven groepje ouders keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat het niemand aan iets zou ontbreken tijdens het feest. Resultaat; twee uur later stond er een uitgebreid vers bereid saladebuffet klaar en maar liefst drie grote pannen vol heerlijke soep van ‘De Kleinste Soepfabriek’. Mooi op tijd, want de eerste turners en turnsters met ouders en soms broertjes en zusjes kwamen al binnen om de feestelijke afsluiting van het afgelopen seizoen bij te wonen. Toen de rij bij de entree (er was echt een flinke opkomst voor een op zo korte termijn geprikte datum) verdwenen was, nam voorzitter Jaap van der Spek het woord om iedereen welkom te heten en het buffet te openen. Al snel daarna schepte groot en klein zijn bordje vol met lekkere, voedzame en gezonde ingrediënten om naar eigen keus een salade samen te stellen. Ook de soep viel in de smaak; in eerste instantie ging de meeste belangstelling uit naar de tomatensoep…lekker veilig en bekend, maar toen éénmaal bekend werd dat de Palestijnse olijfoliesoep met linzen wel héél erg lekker was, ging die pan toch echt snel tot de bodem leeg. Uiteraard maakte iedereen van de gelegenheid gebruik gezellig bij te kletsen met andere aanwezigen en ondertussen kon er gekeken worden naar een uitgebreide foto-presentatie van het afgelopen seizoen.

Nadat de meesten hun buikje vol hadden gegeten, werd overgegaan tot de welbekende toespraakjes waarin de turners en turnsters in de schijnwerpers worden gezet door hun trainers die terugblikken op het afgelopen seizoen. Claudia vroeg de trainers het kort en krachtig te houden, waardoor het goed lukte ieders aandacht tot het eind toe vast te houden. Alle turners en turnsters ontvingen een Turnz Topper trofee in de vorm van een opgestoken duim en daarbij een prachtige roos.

Erg leuk was ook dat Sanna Veerman, Elze Geurts en Wolther Kooistra (die ivm selectie voor het EK in Heerenveen zaten) via facetime ‘aanwezig’ waren bij de 2e helft van de toespraakjes.

Tot slot riep Jap Verburg alle trainers, het bestuur en vrijwilligers naar voren om ze te bedanken voor hun inzet dit jaar en zij kregen een mooie fles wijn en ook een roos aangeboden.

Al met al kunnen we denk ik wel stellen dat het een zeer geslaagde avond was en de opkomst en hulp, ondanks dat het geheel wat last-minute was, zeer goed. Misschien kunnen we zelfs wel concluderen dat die vrijdagavond helemaal zo gek nog niet is;-)

Iedereen nogmaals bedankt voor de aanwezigheid en voor de geboden hulp.

Erna Keet