Turnz dit weekend in actie op Europese Kampioenschappen Cheerleading in Den Bosch

De Maaspoort in Bosch is komende weekend, 30 juni en 1 juli, het strijdtoneel voor de Europese Kampioenschappen Cheerleading. Twee teams van de piepjonge cheerleading-afdeling van Turnz Amsterdam Gymnastics komen ook in actie op dit EK.

"De cheerleading-afdeling van Turnz bestaat pas sinds afgelopen januari. Het is fantastisch dat we nu al dit Europese avontuur kunnen aangaan. Het is een mooie, inspirerende en leuke ervaring voor onze cheermeiden", aldus Emeline Welzijn, cheerleading-coördinator bij Turnz.

De Turnz Minis Cheerleaders (6-12 jaar) komen op het EK uit in de categorie: Minis Cheer terwijl de Turnz Junior Cheerleaders (12-16 jaar) in actie komen in de categorie: Junior Group Stunt All Female. Turnz is de grootste gymnastiek- en turnvereniging van Amsterdam.

Tijdens het EK in Den Bosch komen 200 cheerleadingteams uit 10 verschillende landen in actie, verdeeld over in 26 verschillende wedstrijdcategorieën. Een strenge maar rechtvaardige jury beoordeelt de elementen. De deelnemende teams, met in totaal meer dan 1200 deelnemers, kunnen gezamenlijk 103 prijzen in de wacht slepen.

De wedstrijden zijn dagelijks van 9-18 uur. Kaarten vanaf € 9 per stuk zijn te bestellen via www.santu.com/afbn. Passepartouts voor beide dagen kosten € 25. De organisatie verwacht tegen dan 1200 toeschouwers per dag, wat voor veel sfeer zal zorgen. Het EK is een vervolg op het succesvolle NK Cheerleading, dat op 22 april plaatsvond in Amsterdam.