TURNZ van start met Cheerleading

TURNZ start een Cheerleading-afdeling. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van Amsterdams grootste turnvereniging in vervulling. Je kent ze vast wel van Amerikaanse high school films. Cheerleaders: die leuke, vrolijke meiden met hun glimmende pompons die met strakke danspassen, yells en stunts andere sportteams aanmoedigen.

Cheerleading is een sport die in teamverband wordt uitgevoerd en waarbij turnen en dans worden gecombineerd. Het is een combinatie van verschillende gymnastische onderdelen: stunting (stunts piramides), jumps (sprongen) en tumbling (turnen) in combinatie met muziek, performance, kostuums en cheerdance. Een echte atletische showsport. Het is bovendien een superleuke manier om samen met vriendinnen fit te worden. In teamverband sporten en letterlijk op elkaar bouwen.

Veelgestelde vragen

- Moet ik heel lenig zijn? 
Nee. In de les word je door stretch-oefeningen en het beoefenen van de sport vanzelf leniger. 

- Ik heb hoogtevrees en het lijkt me heel spannend. Word ik straks de lucht in gegooid? 
Wees gerust: een stunt wordt uitgevoerd door een stuntgroep. Als je niet zelf de lucht in wil gaan als flyer dan kun je ook een andere positie innemen: 'It's All About That Base!' De bases dat zijn de meiden die de basis vormen. Je helpt dan mee met het opbouwen en opvangen van de flyer(s). 

- Ik kan niet zo goed dansen en turnen, kan ik dan wel Cheerleader worden?
Ja! Alles kun je leren en daar zijn de lessen voor. Door wekelijks hiermee bezig te zijn, raakt je lichaam gewend aan de bewegingen en word je vanzelf steeds beter. 

- Mag ik dan ook met van die bollen?
Jazeker. De bollen heten pompons en zorgen voor een extra showie effect.

- Waar kan ik me inschrijven?
Bij TURNZ Amsterdam Gymnastics. De lessen zijn voor meiden van 8-21 jaar. Tijdens de lessen maak je op een leuke manier kennis met de sport waarbij plezier in de les centraal staat. Voor meer informatie kijk op www.turnz.nl/cheerleading.

Toekomst

Cheerleading is erkend als Olympische Sport. Op z'n vroegst kan Cheerleading op de Spelen van 2024 in het Olympische programma worden opgenomen.

Lijkt het je leuk om cheerleader te worden en in een mooi cheerleader outfit op te treden? Volg dan deze stappen:

  1. Meld je aan via de website en schrijf je in voor een proefles.
  2. Noteer alvast je eerste Cheerleading les in je agenda.
  3. Vergeet niet een sportieve outfit, sportschoenen en een fles water mee te nemen.
  4. Zet je mooiste glimlach op en have fun! 

Let’s Cheer! 
Let’s Dance! 
Let’s Tumble!

Meer informatie

TURNZ Amsterdam Gymnastics, Emeline Welzijn, afdeling Cheerleading, emeline@turnz.nl