Trainster Eveline

Eveline

Eveline

Na enkele jaren ballet, wilde ik als jong meisje heel graag op turnen. Ik begon in de recreatiegroep, maar mocht al snel deelnemen in de selectiegroep. Het was een kleine club, maar ik heb het daar ontzettend naar mijn zin gehad.

Toen ik enkele jaren geleden naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding ging en wij een licentie moesten volgen, was mijn keuze al snel gemaakt: turnen! Ik heb daarvoor bij verschillende clubs stage gelopen, en kwam dus weer opnieuw in aanraking met turnen en vond het weer helemaal geweldig.

Voor mijn minor kon ik vorig jaar stage lopen bij TURNZ Amsterdam Gymnastics. Ik was toen bezig met de management kant van TURNZ, waarin ik samen met anderen het NK Teams 2014 heb georganiseerd. Bij het aflopen van mijn stageperiode kreeg ik van TURNZ een baan aangeboden die ik natuurlijk met twee handen aanpakte.

Management en lesgeven, een perfecte combinatie. Ik vind het fijn om mensen te helpen en de kinderen op IJburg op woensdagmiddag maken mij enorm blij. Ze stralen tijdens de lessen, wat mij een trots gevoel geeft.
— Eveline
 

Trainster Brenda

Brenda

Brenda

Het is lang geleden dat ik in aanraking kwam met turnen. Mijn moeder liet me kiezen tussen ballet of turnen. Een hele lastige keuze, maar ik vond de meisjes in mijn turnteam heel gezellig, daarom koos ik voor turnen bij Tonido Amsterdam. Ik heb daar een jaar of 10 les gehad van de broers Bram en Arnold van Koolwijk. Dat waren best strenge, maar ook hele vooruitstrevende trainers. Ik weet nog dat zij van hout zelf een tumblingbaan in elkaar hadden getimmerd. Die baan veerde zo goed, dat waren wij helemaal niet gewend. Nu hoefden we nooit meer series te springen op de lange mat.

Toen ik een jaar of 18 was, ben ik gestopt met turnen. Ik ging een jaar naar het buitenland om mijn horizon te verbreden en toen ik terugkwam heb ik HBO Voeding & Diëtetiek gedaan. Na de opleiding heb ik bij een aantal bedrijven gewerkt, maar ik mistte iets en dat was de sport. Dus heb ik naast mijn werk verschillende opleidingen gevolgd zoals Les Milss, bootcamp en PT-training. Dit heb ik tot een aantal jaren geleden op verschillende sportscholen in Amsterdam en omstreken gegeven.

Nu heb ik een eigen bedrijfje in outdoortraining en geef in de ochtenden personal training. Ik heb hele verschillende klanten, vanaf de gepensioneerde buurman op de hoek tot aan de wethouder van onze stad. Het maakt niet uit, de mensen hebben vaak maar een doel en dat is sporten, fitter voelen en eventueel afvallen. Samen met mijn man Patrick, hebben we twee dochters. Lara is heel fanatiek in atletiek en Franka zal dit seizoen uitkomen voor TURNZ in de 3e divisie. Door Franka ben ik weer in aanraking gekomen met turnen. Op dit moment train ik de N3 groep en de 3e en 4e divisie. Dit is het derde seizoen dat ik turntraining geef, maar ik vind het geweldig. Het contact met de turnsters en collega’s, maar vooral het aanleren van de mooiste sport van de wereld, maakt dat ik iedere dag met veel enthousiasme mijn lessen in kan stappen.
— Brenda

Trainster Marina

marina

marina

Zes jaar geleden begon ik als vrijwilliger bij TURNZ. Daarna kon ik hier stage gaan lopen terwijl ik met mijn opleiding gymnastiekleider begon. Ik was onder de indruk van deze organisatie en vond het een leuke kans om ervaring op te doen bij een Nederlandse turnopleiding.

Sport was altijd mijn hobby. Op school in Rusland was dat onder andere ballet, turnen en daarna ging ik Body shaping doen. Later, toen het mogelijk werd in Rusland, zou ik zelfs een tijdje mijn eigen Body Shaping school beginnen. Ik begon echter met de Technische Universiteit, werd later salesmanager en ben zelfs nog vijf jaar makelaar geweest, voordat ik naar Nederland kwam.

Zestien jaar geleden kwam ik hier wonen. Ik woon nu in Zaandam en ben zelf moeder van twee dochters. Eén daarvan is al afgestudeerd en de jongste zit nog op de middelbare school.

Bij TURNZ geef ik les aan de recreatiegroepen voor verschillende leeftijden. Ik vind het echt leuk om te doen, omdat ik van mijn hobby eigenlijk mijn werk heb kunnen maken. Ik word er echt enthousiast van om te zien hoe de kinderen uit mijn groepen heel goed met hun sport bezig zijn. En ik ben tegelijk ook blij om te zien dat ze er, net als ik, veel plezier aan beleven.
— Marina