We gaan dit jaar weer hard trainen en de meisjes en jongens veel nieuwe dingen leren. Voor een turn(st)er is niet alleen het hebben van talent voor turnen van belang, maar ook lenigheid, kracht, doorzettingsvermogen, durf en concentratie, en een gezonde werklust!

Maar misschien wel het allerbelangrijkste: turnen en trainen moet plezierig zijn! Natuurlijk is het soms het best hard werken en vergt het discipline om, in plaats van te gaan zwemmen of naar een feestje te gaan, te moeten gaan trainen. Echter continuïteit is een voorwaarde voor groei.

Ook voor de trainers moeten deze discipline opbrengen, en het is niet leuk lesgeven, wanneer een turnster er zelf geen zin meer in heeft. Als een sporter laat zien dat hij/zij gemotiveerd is om nieuwe dingen te leren willen de trainers daar graag veel en soms extra moeite voor doen.

Het trainen en ook het doen van wedstrijden vraagt best veel van de kinderen, zowel lichamelijk als geestelijk. Soms moet je kind een feestje missen of kan met lekker weer niet gaan zwemmen, omdat hij/zij lol heeft in het turnen en zelf inzet toont.

Als dit niet het geval is en het kind toont dus geen inzet meer of is te weinig aanwezig op trainingen, dan kan de leiding overleggen met de ouders of het niet beter is te stoppen. Je kind kan natuurlijk ook zelf aangeven, dat zij of hij wil stoppen, of wellicht naar een lager niveau wil overstappen.

Voor de turn(st)ers die al een wedstrijdseizoen geturnd hebben, betekent dit dat zij aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om lid te kunnen blijven van een van onze selecties.

De voorwaarden zijn gebaseerd op het leren van voldoende nieuwe turnvaardigheden die ondergebracht zijn in de leerlijnen van het turnen, het hebben van een grote motivatie en doorzettingsvermogen en bovenal hard willen werken.