Marjolijn van Nes is Sportvrijwilliger van het Jaar van Amsterdam Nieuw-West

Marjolijn van Nes is afgelopen donderdagavond door Stadsdeel Nieuw-West benoemd tot Sportvrijwilliger van het Jaar.   

Turnz Amsterdam Gymnastics wil graag dat jonge kinderen in Amsterdam meer bewegen en een betere motoriek krijgen. We geven gymnastiek en turnen aan ruim 1000 peuters, kleuters en kinderen, verspreid over zeven vestigingen. De vestiging in Amsterdam Nieuw-West is de grootste.

Zonder de langdurige inzet van Marjolijn van Nes zou turnen en gymnastiek in Amsterdam Nieuw-West er bij lange na niet zo puik voor staan als nu. Door haar talentvolle zoon Milo kwam Marjolijn jaren geleden bij Turnz terecht, zag al snel wat er allemaal beter kon en wist dat ook op constructieve wijze aan het bestuur te verkopen. Dan is het geen grote verrassing dat je al snel zelf voor het bestuur wordt gevraagd.

In een club, waar de focus vooral op selectiemeisjes lag, heeft Marjolijn als bestuurslid jarenlang de belangen van de selectiejongens en de recreatief sportende kinderen behartigd. Marjolijn stelt de juiste vragen en heeft niet zelden ook de antwoorden paraat. Ze maakt plannen en zorgt ervoor dat ze ook uitgevoerd worden. Als dat betekent dat ze zelf met de poten in de modder moet staan, dan doet ze dat.

Willen we een stand op de jaarlijkse Sportmarkt op het Osdorpplein? Marjolijn regelt het. Willen we dat Amsterdamse turnverenigingen meer samenwerken? Marjolijn treedt toe tot het bestuur van turnkoepel Turnstad Amsterdam. Vraagt de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie of Turnz het NK Turnen voor Teams organiseert? Marjolijn stuurt de wedstrijdcommissie aan en zorgt dat de klus wordt geklaard.

Zoon Milo heeft zijn turncarriére inmiddels al geruime tijd geleden afgebouwd en Marjolijn heeft haar plek in het Turnz-bestuur overgedragen. Toch blijft ze zich onvermoeibaar inzetten voor de gymsport. Zonder Marjolijn had Turnz afgelopen de kerstvakantie nooit een Gymfestijn voor buurtkinderen kunnen organiseren in Sportcentrum Ookmeer. Ze draait het programma in elkaar, regelt de zaal, de vrijwilligers, de catering en zorgt dat er trainers staan. Zelfs de 110 aanwezige kinderen regelt ze erbij. Alle basisscholen in de buurt hebben Marjolijn over de vloer gehad met flyers.

Als inwoonster van Amsterdam Nieuw-West is Marjolijn een van de stille krachten die het sportverenigingsleven in dit stadsdeel een stukje mooier maakt. Wij van Turnz hopen nog lang van haar te mogen genieten.