Nieuwe sporthal voor TURNZ

Op Zeeburgereiland is een compleet nieuwe sporthal verrezen, sporthal Zeeburgereiland aan de Foekje Dillemastraat 118. Een perfecte locatie in een nieuw stadsdeel! Nadat de oplevering enige maanden op zich liet wachten is het eindelijk zover. De nieuwe hal gaat begin januari, direct na de kerstvakantie, open.

In de hal is beneden de turnlocatie gevestigd. De toestellenset is van Janssen en Fritsen, dezelfde toestellen die ook op wedstrijden worden gebruikt. In de grote zaal boven is rekening gehouden met de mogelijkheid om turnwedstrijden te houden. Naast TURNZ zullen ook de verenigingen AW.DTV (korfbal) en Albatros (volleybal) en twee naastgelegen scholen van de hal gebruik maken. Zij zullen vooral van de hal boven gebruik maken.

De hal is door de gemeente ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau RAU, waarbij het accent lag op duurzaam gebruik. De hal heeft naast een grote bovenzaal en een kleinere benedenzaal een open uitstraling met veel glas. Er komt een restaurant met terras met uitzicht over de aanliggende sportvelden.