TURNZ organiseert Nederlandse Kampioenschappen Teamturnen

De top van de Nederlandse turnsport komt naar TURNZ Amsterdam Gymnastics voor de finale van de Nederlandse Kampioenschappen Teamturnen. Op zaterdag 18 november turnen de beste damesteams van Nederland tegen elkaar, gevolgd door de beste Nederlandse herenteams op zondag 19 november.

Turnen kennen we als een individuele sport. Maar bij het NK Turnen voor Teams speelt het om team spirit en tactiek. Er wordt niet geturnd op leeftijd, maar op niveau. Interessant voor de deelnemende topclubs, die moeten puzzelen: waar zet ik een jong talent in en waar een gelouterde routinier? Voeg ik een toestelspecialiste toe of juist een meerkamper?

Het NK Teams is enorm leuk voor de turnsters en turners. Elkaar aanvullen, helpen, aanmoedigen en opvangen indien dat nodig is, zijn van grote waarde in de sport. Welke teams stijgen boven zichzelf uit en leveren over een paar jaar de nieuwe Sanne Wevers en Epke Zonderland af?

TURNZ organiseert al vijf jaar grote landelijke toernooien. De Amsterdamse vereniging blijft vernieuwen: de wedstrijden worden deze keer live gestreamd op internet, waar een groot internationaal publiek benieuwd is naar de verrichtingen van de Nederlandse clubploegen. Daarnaast zijn er tussen de wedstrijden door unieke demonstraties te zien van de ritmisch gymnasten van Jong Oranje en van het vermaarde Corpus Acrobatics.

De Nederlandse Kampioenschappen Teamturnen zijn een co-productie van de nationale turnbond KNGU en TURNZ. De wedstrijden zijn op zaterdag van 9-20 uur en op zondag van 9-18 uur. Een combikaart voor beide dagen kost € 12 (volwassenen) en € 6 (kinderen). De toegangsprijs voor een dagkaart is respectievelijk € 8 en € 4. TURNZ verwacht zo'n 2.000 bezoekers en 500 turners.