Nieuwe trainers stellen zich voor

Dit seizoen zijn er een aantal nieuwe trainers, zowel bij de dames- als de herenselectie. Bij de dames zijn dat Daphne van der Lans en Brenda de Graaf. Bij de heren wordt de trainersgroep van Alexandr versterkt met: Ruud Jacobs, Mohamad Masri en Bart Kowalski.

Daphne van der Lans
De trainingsgroep dames divisie 1/divisie 2 bovenbouw heeft per dit seizoen een nieuwe trainer. Daphne van der Lans (27) is haar naam en we zijn heel blij dat ze ja heeft gezegd op de uitnodiging van Claudia om hier trainster te worden! Daphne heeft een niveau 4-trainersopleiding en heeft ook een niveau 3-jurybrevet. 

Daphne begon al op jonge leeftijd als (hulp)trainster bij Turning Spirit Almere, waar ze in de loop der jaren meisjes van 5 tot 21 jaar heeft begeleid in verschillende niveaus, van divisie 5 tot divisie 2. Daphne heeft een Cios-achtergrond. In 2011-2012 liep ze anderhalf jaar stage in Turncentrum Sportstad Heerenveen stage bij de topsport-afdeling meisjes. Het afgelopen twee turnseizoenen was Daphne werkzaam bij respectievelijk GTV Hilversum en DOS Amsterdam en deze zomer heeft ze als trainster gewerkt bij de SportStarz-turnzomerkampen. 

Daphne volgt Elisha Bos en Andy Ostiana op, die respectievelijk wegens drukke werkzaamheden als gymjuf in het basisonderwijs en het lopen van een verpleegkunde-stage met ingang van dit seizoen niet meer de vereiste 14 uur per week voor de groep beschikbaar konden zijn. Elisha blijft dit seizoen met veel plezier de selectie-mini's trainen en ook Andy zullen we nog af en toe in onze turnhal tegenkomen.

Brenda de Graaf
Het is lang geleden dat ik in aanraking kwam met turnen. Mijn moeder liet me kiezen tussen ballet of turnen. Een hele lastige keuze, maar ik vond de meisjes in mijn turnteam heel gezellig, daarom koos ik voor turnen bij Tonido Amsterdam. Ik heb daar een jaar of 10 les gehad van de broers Bram en Arnold van Koolwijk. Dat waren best strenge, maar ook hele vooruitstrevende trainers. Ik weet nog dat zij van hout zelf een tumblingbaan in elkaar hadden getimmerd. Die baan veerde zo goed, dat waren wij helemaal niet gewend. Nu hoefden we nooit meer series te springen op de lange mat.

Toen ik een jaar of 18 was, ben ik gestopt met turnen. Ik ging een jaar naar het buitenland om mijn horizon te verbreden en toen ik terugkwam heb ik HBO Voeding & Diëtetiek gedaan. Na de opleiding heb ik bij een aantal bedrijven gewerkt, maar ik mistte iets en dat was de sport. Dus heb ik naast mijn werk verschillende opleidingen gevolgd zoals Les Milss, bootcamp en PT-training. Dit heb ik tot een aantal jaren geleden op verschillende sportscholen in Amsterdam en omstreken gegeven.

Nu heb ik een eigen bedrijfje in outdoortraining en geef in de ochtenden personal training. Ik heb hele verschillende klanten, vanaf de gepensioneerde buurman op de hoek tot aan de wethouder van onze stad. Het maakt niet uit, de mensen hebben vaak maar een doel en dat is sporten, fitter voelen en eventueel afvallen. Samen met mijn man Patrick, hebben we twee dochters. Lara is heel fanatiek in atletiek en Franka zal dit seizoen uitkomen voor Turnz in de 3e divisie. Door Franka ben ik weer in aanraking gekomen met turnen. Op dit moment train ik de N3 groep en de 3e en 4e divisie. Dit is het 3 e seizoen dat ik turntraining geef, maar ik vind het geweldig. Het contact met de turnsters en collega’s, maar vooral het aanleren van de mooiste sport van de wereld, maakt dat ik iedere dag met veel enthousiasme mijn lessen in kan stappen.

Ruud Jacobs
Hallo, ik ben Ruud Jacobs. Als Personal Trainer en Revalidatie Trainer ben ik in 2001 begonnen met mijn eigen bedrijf JSC Sport in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Nu is dit op de locatie Toptraining in Volendam waar ik ook deels werkzaam ben bij FC Volendam en een locatie in Amsterdam op de Zuidas.

Ik werkte als voormalig turnbondscoach heren bij de KNGU en heb jarenlang ervaring op topsportniveau als trainer-coach. Het opleidingstraject begon voor mij op het CIOS te Heerenveen, waarna ik meerdere specifieke cursussen en opleidingen heb gevolgd als looptrainer en herstel trainer. Mijn passie turnen is altijd actueel gebleven en ik vind het een uitdaging jonge talenten(trainers als sporters) te coachen om alles uit zichzelf te willen halen.

Mohamad Masri
Een nieuw gezicht bij TURNZ dit seizoen is Mohamed Masri. Hij wordt een van de trainers van de jongens. Mohammed (25) is een gevluchte topsporter uit Syrië die onlangs de A-status heeft gekregen. Dat betekent dat hij in Amsterdam mag wonen en werken. Mohammed was in zijn vaderland een echte ringenspecialist, met een moeilijkheidsgraad van 6,2. Ter vergelijking: Yuri van Gelder had dit jaar D-programma's van 6,6 en 6,8. 

De afgelopen zomerweken heeft Mohammed al met veel plezier trainingen gegeven op twee turnkampen in Amsterdam en Haarlem. Tijdens de eerste TURNZ training van dit seizoen introduceerde Claudia hem aan de turners en turnsters. De jongens en meiden moeten zoveel mogelijk Nederlands met hem proberen te praten, zodat hij de taal zo snel mogelijk oppikt. Overschakelen naar Engels mag natuurlijk, want die taal beheerst hij goed. 

Mohammed woont nu nog tijdelijk bij Alexandr, die hem begeleidt als supervisor. Maar hij is op zoek naar een eigen woning in Amsterdam. Woonruimte tips zijn zeker welkom! 

"Hi I'm Mohamad Masri from Syria. I was in national team in Syria since 10 years and i have joined with a lot of competitions. I left syria because of the war and i won't to go to the army cause I have to... I lived in Turkey 9 months and now I'm in Holland.
And i like the guys to much there in TURNZ club and i hope they like me also... and i didn't spoke with the parents cause i can't speak dutch yet but with english it's ok for me in this time till i learn dutch

Klik hier om een filmpje te zien van Mohamad in actie

Bart Kowalski
Mijn naam is Bart Kowalski en ben 27 jaar oud. Ik ben geboren in Polen en ben in 2004 naar Nederland gekomen.

In mijn jeugd heb ik 12 jaar wedstrijdzwemmen gedaan waar ik vanaf mijn 10de tot mijn 16de topsport heb gedaan. Dat hield in dat ik 12 keer in de week moest trainen. In mijn carrière heb ik meegedaan met de grote wedstrijden in Polen, Oekraïne, Nederland, België en Luxemburg.

Op mijn 19de begon ik met dansen (breakdance) en tegelijkertijd met de sportopleiding (MBO). Gedurende mijn opleiding heb ik stage gelopen op verschillende turnverenigingen namelijk ‘’DOS’’ en ‘’Turning Spirit’’. Op dit moment ben ik student aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HBO). Op de ALO heb ik 3 jaar turnen gedaan en afgelopen jaar mijn licentie niveau 3 afgerond. Vanuit mijn topsport ervaring en kennis uit de opleiding hoop ik jongens zodanig te stimuleren dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen in een veilige en prettige leeromgeving.