Epke 7e na val in rekstokfinale

Epke werd onttroond door Hambuechen dankzij een val van onze held. Epke begint super met een prachtige Cassina die eigenlijk zo goed was dat de volgende vlucht een iets andere timing nodig had. Hierbij ging het mis en zag heel de wereld met afgrijzen hoe Epke daar op de mat lag. Maar hij stond weer op en vervolgde zijn oefening op uitmuntende wijze.

Epke: “Heel jammer. Ik had er een goed gevoel over en ik had kampioen kunnen worden. Maar ik was al blij dat ik mijn oefening kon uitturnen." 

De timing bleek net niet goed genoeg. Epke miste misschien net de routine omdat hij de laatste tijd wat minder heeft kunnen trainen.  “Het eerste wat door mijn hoofd ging toen ik daar lag was of ik door zou gaan met mijn oefening of opgeven.” Epke geeft echter niet gauw op en hij stond op, sloeg zijn handen even tegen elkaar en vervolgde zijn oefening. Hij wilde toch een goede score neerzetten.  “Je weet nooit wat er gaat gebeuren op rek.”

Nu was Epke een uur daarvoor tijdens de laatste warming up op het podium, opnieuw met zijn vingers tegen de stok aangekomen. Deze val vooraf had toch zeker effect tijdens de wedstrijdoefening? Epke beaamt dit : “Ja natuurlijk, ik had veel pijn en de oefening was tandenbijten.”

Volgende vraag: “Had hij goud gewonnen.” Dit had natuurlijk heel goed gekund. Met de oefening die hij in zijn hoofd had zou de D-score uitgekomen zijn op 7.7.
De druk was er wel maar “ ik was niet zenuwachtig enstond er wel neutraal in. Jammer dat het niks is geworden.” Aldus een reële Epke die meteen een analyse geeft.

Zelfs met een val is Epke nog niet als laatste geëindigd, maar als zevende. En wat is het fijn om het volgende uit zijn mond te vernemen: “Ik moet nu weer wat studeren en dan ga ik mijn motivatie weer vinden en ik ga gewoon door ! “

1             Hambuechen Fabian           GER      15.766   
2             Leyva Danell      `               USA       15.500   
3             Wilson Nile                         GBR      15.466   
4             Mikulak Samuel                  USA       15.400   
5             Barretto Junior Francisco     BRA       15.208   
6             Larduet Manrique                CUB       15.033  
7             Zonderland Epke                 NED       14.033   
8             Verniaiev Oleg                    UKR        13.366   

Foto: Thomas Schreyer

(bron: KNGU)