In memoriam Hans Werkhoven

Wij moeten afscheid nemen van Hans Werkhoven, de stille kracht achter Turning Spirit Amsterdam. Een man van onschatbare waarde voor de vereniging, omdat hij vanaf de oprichting op alle mogelijke manieren actief betrokken was bij de vereniging. Iedereen kende hem in de jaren dat hij regelmatig achter zijn zelf getimmerde bar stond op de tribune in de turnzaal in de oude ALO. Bijna elke zaterdag, maar ook vaak door de week zorgde hij samen met Bernadette voor de koffie, thee en alles wat daarbij hoort. Want een dergelijk baantje houdt niet op bij het inschenken en afrekenen. Het betekent ook luisteren, praten, adviseren, aanhoren, sussen, helpen en dat alles deed Hans altijd met hart en ziel. 

Minder bekend zijn de ontelbare grote en kleine werkzaamheden die hij voor de club uitvoerde. Naast alle technische klussen sjouwde hij wekelijks de boodschappen voor de bar, werkte hij aan een website, zorgde voor geprinte presentie- en ledenlijsten, hielp bij evenementen, stond in de kraam op de Sportmarkt op het Osdorpplein of elders. Hij was er eigenlijk altijd en altijd vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Zijn minst bekende werk voor Turning Spirit gaf hem misschien wel de meeste voldoening: zijn rol van Sinterklaas, die hij jaren achtereen geroutineerd en met zichtbaar plezier vervulde. Hij voelde zich in zijn element als hij tussen de kinderen zat en naar hun prestaties keek.

Na de verhuizing van de oude ALO naar de nieuwe, waar geen mogelijkheden meer waren voor een eigen 'kantine' werden de werkzaamheden beperkt tot assisteren bij wedstrijden en bijzondere dagen. Toen hij zelf naar de kop van Noord-Holland verhuisde, hielden weliswaar de werkzaamheden op, maar de belangstelling voor alles wat met turnen en Turning Spirit/TURNZ te maken had, bleef tot op het laatst. In januari was hij nog te gast bij onze open dag en heeft hij nog genoten van de bedrijvigheid en demonstraties.

 

Hans wij zullen je inspirerende kracht moeten missen, maar vergeten zullen we je nooit. Dank je wel voor alles wat je voor Turning Spirit/TURNZ hebt gedaan.

 

Rust zacht.

Marion