Max Kooistra gefeliciteerd met je selectie voor het NL Junioren Team!

Van woensdag 25 mei t/m zondag 28 mei vinden de Europese Kampioenschappen Herenturnen voor junioren en senioren plaats in het Zwitserse Bern. Verantwoordelijk coach Marcel Kleuskens heeft hiervoor de volgende juniorenturners geselecteerd.

Luuk van den Broek
Jermain Grünberg
Alex Klinkenberg
Max Kooistra
Loran de Munck

Als reserveturner is Tim Goedkoop aangewezen. Hij zal niet meereizen naar Bern. Het team wordt begeleid door coach Marcel Kleuskens, geassisteerd door coaches Jos Eigenbrood en Rob Hartman. Internationaal jurylid René de Koster is door de KNGU afgevaardigd naar dit evenement en reist met het team mee.

De KNGU heeft al eerder bekend gemaakt slechts één senior turner naar de EK senioren af te vaardigen: Yuri van Gelder; die begeleid wordt door coach Bram van Bokhoven. Robert van Oort is het jurylid dat bij de senioren zal worden ingezet. 

Fysiotherapeut Maarten Hulshof en delegatieleider Roel Bron zullen de gehele delegatie bijstaan. De Nederlandse delegatie zal op zondag 22 mei naar Bern afreizen. Het juniorenteam turnt op woensdag 25 mei de teamwedstrijd. Het wedstrijdformat is 5-4-3, dit betekent dat er 5 turners in het team zitten waarvan er 4 per toestel kunnen worden ingezet en daarvan tellen de 3 beste scores voor de teamscore. Er is geen aparte teamfinale voor de junioren.

Tijdens de teamwedstrijd kunnen de individuele turners zich plaatsen voor de all around finale op vrijdag 27 mei en/of de individuele toestelfinales op zaterdag 28 en zondag 29 mei.

Yuri van Gelder turnt op donderdag 26 mei zijn kwalificatiewedstrijd en kan zich daar plaatsen voor de toestelfinale op zaterdag 28 mei. De zes juniorenturners tijdens de interlandwedstrijd SWE-BEL-NED afgelopen weekend in Halmstad.

V.l.n.r.: Luuk v.d. Broek, Alex Klinkenberg (voor), Jermain Grünberg (achter), Max Kooistra, Tim Goedkoop, Loran de Munck