1/8 finale in Nijverdal

Vandaag was het dan zo ver! De eerste landelijke wedstrijd voor heren. In de 1/8 finale in Nijverdal kwamen in actie: Seif Hoshan, Levy Tonnard en Steijn Laschewski in Benjamin 10; Jari de Vries, Daniel van Cleef en Beau van de Pol in instap 11; Beyam Zongo en Cas Keser in instap 9. 

De wedstrijd startte om 10:45 uur met de benjamins, dus dat was prima te doen. De jongens waren een beetje gespannen maar hebben allemaal mooi turnwerk laten zien. Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren maar de jongens hadden alle drie zichtbaar plezier en hebben absoluut hun best gedaan. De hoogste score van Seif was op rek met 15,90 punten en ook Levy deed het goed op rek met 15,80 punten! Steijn had eindelijk een paar bonus-punten te pakken, zijn hoogste score was ook op rek: 19,75 punten. Seif werd 17e, Steijn werd 1ste. Beiden hebben zich daarmee geplaatst voor de 1/4e finale in Tilburg volgende week. Levy redde het helaas net niet maar hij verdient een groot compliment! Al met al een mooie dag voor onze benjamins!

Daarna was het de beurt voor de jongens van instap 11 en instap 9. De wedstrijd begon bijna een half uur eerder, maar gelukkig was iedereen er precies op tijd.

Beau, Daniel en Jari gingen goed van start op brug. Op rek behaalden ze alle drie hun beste score: Beau 18,82, Jari 18,35 en Daniel 17,55. Op de overige onderdelen lieten ze zich ook van hun beste kant zien. Het zien van hun namen en punten op de score borden zorgde af en toe voor wat afleiding, maar gelukkig konden ze zich voldoende concentreren. Beau en Jari wisselden elkaar tijdens de wedstrijd af qua plaats op het scorebord. Het eindresultaat: Beau nummer 8 met 103,80 punten, Jari op de 9e plaats met 103,35 en Daniel op nummer 18 met 98,50. Beau en Jari gaan door naar de 1/4 finale in april. Helaas waren de punten van Daniel net niet voldoende om door te gaan. Alle drie heel goed gedaan! Jullie enthousiasme en plezier in het turnen is een genot om naar te kijken. 

Cas en Beyam hadden er allebei veel zin in. Ze begonnen op voltige en scoorden allebei goed. Cas viel helaas wel een keer op het veulentje. Ringen ging bij beiden goed. Na 2 onderdelen stond Beyam op de 2e plek en Cas op de 3e. Bij sprong moest Beyam op het allerlaatste moment op aanraden van de jury zijn sprong wijzigen. Dat bracht verwarring en hij viel daardoor. Erg jammer. Cas had 2 goede sprongen. Op brug turnden ze allebei netjes. Beyam viel wel een keer achterover omdat hij bij zijn spitz zo ver naar achteren hing dat hij het niet meer hield. De rest van de oefening turnde hij netjes uit. Op rek haalde Cas een topscore. 18,25! Nog 1 onderdeel te gaan. Cas stond 3e en Beyam 4e.De vloeroefening van Beyam ging erg goed: 17,75! Cas scoorde 16,40. Uiteindelijk goed voor een 2e plaats voor Cas en een 3e plaats voor Beyam. Top gedaan jongens en dat in jullie eerste landelijke wedstrijd! Wij zijn trots op jullie!
Op naar de kwartfinale volgende week in Tilburg.